7. Forum / O Forumu

  • O Forumu

Organizatori 7. Foruma hrvatskih i poljskih regija su Hrvatska zajednica županija, Istarska županija, Savez vojvodstava Republike Poljske, Veleposlanstvo Republike Poljske u Republici Hrvatskoj i Hrvatska gospodarska komora. 

Pokrovitelji 7. Foruma hrvatskih i poljskih regija su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, Hrvatski sabor, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU Republike Hrvatske, Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske.

Tematske odrednice Foruma nastavljaju se na zaključke VI Foruma poljskih i hrvatskih regija održanog u Torunu u listopadu 2017. godine, a odnose se na strateško planiranje razvoja poljskih i hrvatskih regija do 2030. godine (u suradnji s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova EU), ravnomjeran razvoj kroz poticanje ruralnih krajeva (u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede), investicije u regijama ( u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom) te gospodarski forum u organizaciji Hrvatske zajednice županija i Hrvatske gospodarske komore.