Savjeti mladih / Novosti savjeta mladih

  • Mladinski svet Slovenije posjetio Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije
  • Mladinski svet Slovenije posjetio Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije
  • Mladinski svet Slovenije posjetio Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije

Mladinski svet Slovenije posjetio Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije

Krapinsko-zagorsku županiju i Grad Pregradu su u subotu, 13. listopada 2018. posjetili članovi Mladinskog sveta Slovenije (krovne organizacije mladih u Sloveniji). 

Cilj ovog study visita bio je upoznati se s radom organizacija mladih u Hrvatskoj i Sloveniji. Mladinski svet Slovenije (MSS) pod svojim okriljem okuplja organizacije s različitim interesima, stavovima ili političkim orijentacijama. Uz to, MSS je i nacionalni predstavnik mladih na europskoj razini - član Europskog foruma mladih od svog osnutka 1996. U suradnji s organizacijama članicama provodi svoju misiju i razvija sektor mladi te stvara politike za mlade, provodi dijalog na cijelom nevladinom polju mladih, promiče razvoj rada s mladima i neformalno obrazovanje i aktivno zagovara njihovo priznanje.

Način i djelovanje savjeta mladih na lokalnoj i regionalnoj razini predstavili su Ema Javornik, predsjednica Savjeta mladih Grada Pregrade i Hrvoje Novak, predsjednik Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije, dok je djelovanje Mladinskog sveta Slovenije predstavila projektna suradnica, Petra Miklaužič. Oni su se osvrnuli na djelokrug kojim se Savjeti i Mladinski svetovi bave i način na koji djeluju te koja je konkretno uloga savjeta kod predstavničkih tijela.

“Iako se način osnivanja i pravni status razlikuju u dvjema državama, briga za interese i ciljeve mladih je ono što zasigurno dijelimo u obje države” - istaknuo je predsjednik Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije, Hrvoje Novak.

Sastanku su prisustvovale i Tajana Broz, predsjednica Gradskog vijeća Pregrade i Jasna Petek, zamjenica krapinsko-zagorskog župana. One su se osvrnule na suradnju predstavničkog i savjetodavnog tijela i istaknule važnost, ali i značaj mladih kako u Pregradi tako i u cijeloj Krapinsko-zagorskoj županiji.

 

Izvor: Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije