Savjeti mladih / Novosti savjeta mladih

  • Projekt "GET Info"

Projekt "GET Info"

Savjet mladih Osječko-baranjske županije proveo je projekt GET Info u suradnji s ugostiteljskim objektom „Muzej okusa“ i Ugostiteljsko-turističkom školom u Osijeku gdje se i održao projekt.

Ovoga puta, projekt GET Info bio je namjenjen maturantima koji se obrazuju za ugostiteljska zanimanja, odnosno buduće kuhare, konobare i slastičare.

Na projektu je sudjelovao zamjenik župana g. Petar Lagator te mlade motivirao na usavršavanje za ugostiteljska zanimanja za koja se obrazuju, ukazao na prilike koje se nude na tržištu rada u Osječko-baranjskoj županiji.

Gost predavač je bio vlasnik Muzeja okusa, gospodin Damir Pejaković. Po upoznavanju maturanata o svom životnom putu, dosadašnjoj karijeri i iskustvu, odgovarao je i na pitanja prisutnih maturanata. Također, maturantima se pružila prilika da se predstave te održe simulaciju razgovora za posao kako bi im se ukazalo što se iz perspektive poslodavca gleda kao kriterij pri zapošljavanju u cilju kako bi maturanti po izlasku na tržište rada što vještije obavljali razgovore za buduće poslove. Ujedno ih se usmjerilo te savjetovalo kako da poboljšaju prvi dojam, što očekuje od svojih (budućih) zaposlenika.