Savjeti mladih / Novosti savjeta mladih

  • Utjecaj Savjeta mladih na oblikovanje EU politika
  • Utjecaj Savjeta mladih na oblikovanje EU politika

Utjecaj Savjeta mladih na oblikovanje EU politika

U Varaždinu je od 10. do 13. listopada održan trening “Utjecaj Savjeta mladih na oblikovanje EU politika kroz strukturirani dijalog s mladima” za članice i članove savjeta mladih u organizaciji Mreže mladih Hrvatske.  

Na četverodnevnom su treningu sudjelovali članovi županijskih Savjeta mladih Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Splitsko-dalmatinske, Sisačko-moslovačke, Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske te općinski Savjet mladih Brinje i gradski Savjeti mladih Karlovca, Petrinje i Splita.

Ciljevi edukacije bili su:

  • Istražiti i naglasiti ulogu Savjeta mladih u procesima donošenja odluka na svim razinama

  • Naučiti o procesu strukturiranog dijalogu u Hrvatskoj i EU te učinku na politike od važnosti za mlade

  • Promišljati o mogućnostima svog Savjeta za provođenje strukturiranog dijaloga te korištenje metoda istog u svrhu efikasnijeg uključivanja mladih u lokalne procese u svojim zajednicama

  • Razmjenjivati iskustva u radu i o izazovima s kojima se Savjeti susreću

Kroz četiri dana održavanja treninga predstavnici i predstavnice Savjeta mladih imali su priliku upoznati se i istražiti politike za mlade i aktivno sudjelovanje mladih, što je strukturirani dijalog, naučiti praktične i isprobane savjete iz prakse kako uključiti mlade, metodologiju strukturiranog dijaloga s mladima u praksi, realnost svoje lokalne zajednice i mogućnosti za provođenje strukturiranog dijaloga s mladima.

 

Izvor: Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije