Najave / Susret žena aktivnih u lokalnoj i regionalnoj politici u Svetom Martinu na Muri

Susret žena aktivnih u lokalnoj i regionalnoj politici u Svetom Martinu na Muri

Hrvatska zajednica županija u suradnji s Međimurskom županijom, Udrugom gradova i Udruga općina organizira panelnu raspravu i druženje žena aktivnih u lokalnoj i regionalnoj politici.

Okupljanje žena u lokalnoj i regionalnoj politici počinje u četvrtak, 16. ožujka prijemom kod župana Matije Posavca. Sljedećeg dana održat će se panelna diskusija o položaju žena, stereotipima, predrasudama s kojima se susreću u profesionalnom i privatnom životu, a bit će riječi i o tome što je potrebno za napredak te kako uloviti korak sa zemljama koje nemaju problem sa zastupljenošću žena kako u lokalnoj i regionalnoj politici, tako i u politici općenito.

Panel diskusija održat će se u u petak, 17. ožujka u LifeClass Termama Sveti Martin s početkom u 10.30, a o gore navedenim temama govorit će zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, zamjenica gradonačelnika Zagreba Vesna Kusin, zamjenica gradonačelnika Labina Eni Modrušan i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije Tajana Broz. Diskusiju će moderirati Tomica Jakopec.