Najave / Trening „Primjena Uredbe o zaštiti osobnih podataka na razini županija“

Trening „Primjena Uredbe o zaštiti osobnih podataka na razini županija“

Hrvatska zajednica županija u srijedu, 7. veljače organizira trening na temu Uredbe o zaštiti osobnih podataka i njezinu provedbu na razni županija.

Naime, Europski parlament i Vijeće EU su u travnju 2016. godine donijeli General Data Protection Regulation (GDPR), a njezina primjena započinje 25. svibnja 2018. godine. Navedena Uredba stupa na snagu s tim datumom i nema prijelaznog perioda za prilagođavanje i do tada svi obveznici moraju imati izvršenu edukaciju te implementirannu pravnu dokumentaciju, tehničke i informacijske mjere.

S obzirom na to da se Uredba primjenjuje i na županije, Hrvatska zajednica županija organizira edukaciju za službenike zadužene za zaštitu osobnih podataka te će polaznici dobiti uvid u to kako se pripremiti za usklađenje i implementaciju pravnih i informatičkih dokumenata unutar županija po pitanjima vezanim uz prikupljanje osobnih podataka. Posebno važnu stavku predstavlja implementacija akata i prilagodba Uredbi Internetskih stranica, PR objava, newslettera, biltena, digitalnog marketinga i oglašavanja, komunikacije s novinarima i slične, te edukacija zaposlenika. Pod osobnim podacima podrazumijeva se sve što može dovesti do identifikacije pojedine osobe, počev od imena, adrese, e-mail adresa, IP i MAC adresa, GPS lokacije, RFID tagovi i kolačići na web stranicama, telefonski broj, fotografije, video snimke pojedinaca, OIB, pa sve do podataka o obrazovanju i stručnoj spremi, o plaći, o kreditnom zaduženju, računima u banci, zdravlju, seksualnoj orijentaciji, pa čak i glasovnoj identifikaciji.

Edukaciju će održati Ana Keglović Horvat, diplomirana pravnica i konzultantica za digitalni marketing i komunikacije s 12 godina iskustva kao predavačica i trenerica na Sveučilištu u Zagrebu, Veleučilištu u Zagrebu, ZŠEM-u, raznim poslovnim školama i edukacijama u četiri zemlje te Svetlana Marohnić, odvjetnica iz Zagreba i savjetnica za pravna pitanja implementacije GDPR-a.

Edukacija će se održati od 10.00 do 15.00 sati i besplatna ja, a za sudjelovanje se možete prijaviti na e-mail adresu tajnistvo@hrvzz.hr.