Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • 2. sjednica Radne skupine za pravna pitanja

2. sjednica Radne skupine za pravna pitanja

Članovi Radne skupine za pravna pitanja Hrvatske zajednice županija održali su u srijedu, 15. travnja, svoju drugu sjednicu u prostoru Zajednice. Na dnevnom redu našla su se pitanja o upravljanju imovinom područne (regionalne) jedinice, posebice nekretninama. U nastavku je bilo riječi o uvođenju registra nekretnina, prema odredbama Zakona o procjeni vrijednosti nekretnina koji je u fazi donošenja, kao i o Izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi.

Voditeljica Radne skupine za pravna pitanja Marina Horvat Pavlic izvijestila je članove o sastanku u vezi Strategije razvoja javne uprave koji je održan s ministrom uprave Arsenom Baukom. Članovi su informirani i o sjednici saborskog Odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu gdje je bilo riječi o upravljanju državnom imovinom s naglaskom na rješavanja pojedinih zahtjeva županija. Prisutni su zatim razmijenili svoja iskustva i mišljenja iz svih pobrojanih područja, posebice iz općeg rada županijske uprave.

Okupljeni članovi složili su se da će Izvršnom odboru Hrvatske zajednice županija uputiti prijedlog da se predsjednik neposredno obrati Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom radi rješavanja problematike državne imovine na području pojedinih županija, kao i prijedlog da Izvršni odbor raspravi problematiku financiranja obrane od tuče.