Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • 4. sastanak Vlade sa županima
  • 4. sastanak Vlade sa županima
  • 4. sastanak Vlade sa županima
  • 4. sastanak Vlade sa županima

4. sastanak Vlade sa županima

Predsjednik Vlade Andrej Plenković započeo je 4. sastank Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova, Udruge općina te predsjednikom Odbora za lokalnu (regionalnu) samoupravu u Hrvatskome saboru u Varaždinu (Županijska palača, Franjevački trg 7).  

Prvi sastanak u ovome formatu održan je u Zagrebu, 19. prosinca 2016. godine, radi uspostave načela partnerstva u komunikaciji sa svim hrvatskim županijama, gradovima i općinama. Tada je dogovoreno da se uvede praksa redovitog djelovanja i usklađivanja višerazinskog upravljanja Hrvatskom, radi njezinoga ravnomjernog regionalnog razvoja.

Na ovom će se sastanku u Varaždinu razgovarati o izmjenama i dopunama Zakona o sustavu državne uprave, zatim o prijedlozima za unaprjeđenje financijskog sustava Županijskih uprava za ceste, novim instrumentima i mehanizmima za jačanje regionalne i teritorijalne suradnje te za bolju iskorištenost sredstava iz europskih fondova i drugih izvora financiranja, kao i o Višegodišnjem financijskom okviru 2021.–2028. 

Podsjećamo, osim u Zagrebu, dosad su sastanci u ovome formatu održani u Požegi i u Šibeniku.