Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Dalmatinskim komunalnim poduzećima 71 milijun kuna za 18 projekata

Dalmatinskim komunalnim poduzećima 71 milijun kuna za 18 projekata

Predstavnici komunalnih društava iz Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske. Zadarske i Šibensko-kninske županije u Splitu su s Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju koja djeluje pri Ministarstvu poljoprivrede, potpisali 18 ugovora ukupno vrijednih 71 milijun kuna, koji se financiraju iz Programa ruralnog razvoja putem mjere 7.2.1. 

Korisnici su: Vodovod Dubrovnik d.o.o., Javna ustanova Izvor Ploče, Metković d.o.o., Vodovod d.o.o. Makarska, Vodovod Imotske krajine d.o.o., Vodovod Brač d.o.o., Vodovod i kanalizacija d.o.o. Split, Vodovod i odvodnja Cetinske krajine d.o.o., Hvarski vodovod d.o.o., Vodovod i odvodnja d.o.o. Šibenik, Komunalno društvo Pag d.o.o., Zemunik odvodnja d.o.o., Vodovod i odvodnja d.o.o. Benkovac, Komunalac d.o.o. Biograd na Moru i Vodovod d.o.o. Zadar.   

Agencija je također završila i obradu natječaja za provedbu operacije 8.5.2. “Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture” čiji su korisnici šumoposjednici, trgovačka društva i druge pravne osobe koje sukladno Zakonu o šumama gospodare šumama i šumskim zemljištima u vlasništvu Republike Hrvatske, udruge šumoposjednika i udruge civilnog društva i druge pravne osobe aktivne u zaštiti prirode. Odobreno je ukupno 20 projekata u vrijednosti 9,1 milijun kuna, a potpora iznosi do 100% ukupnih prihvatljivih troškova.  


U Splitu su potpisana i tri ugovora s korisnicima za operaciju 8.5.2. iz Dalmatinskih županija u vrijednosti od 1.063.538,88 kn čiji su korisnici: Javna ustanova MORE I KRŠ, Lokalna akcijska grupa "CETINSKA KRAJINA" i Lovačka udruga "JAREBICA" Pojezerje.  

„Dostupnost vodoopskrbe i uspostava šumske infrastrukture uz modernizaciju alata važni su preduvjeti za sprečavanje požara i siguran sam da će takvi projekti doprinijeti boljoj zaštiti ljudi i njihove imovine u budućnosti. Važno je da za takve projekte imamo osiguran novac iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i da ga, kao i za ostale mjere iz Programa ruralnog razvoja RH dobro koristimo“, izjavio je ministar Tomislav Tolušić.