Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Državna imovina za pet projekata u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Državna imovina za pet projekata u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Župan Nikola Dobroslavić i ministar državne imovine Goran Marić održali su radni sastanak o pet projekata za čiju je realizaciju potrebno aktiviranje neiskorištene državne imovine.

Radi se o tvrđavi na Prevlaci za koju postoji inicijativa za obnovu i uređenje kao muzeja od strane Općine Konavle i Društva prijatelja dubrovačke starine, o zgradi nekadašnjeg suda u Metkoviću za   potrebe Dnevne bolnice u Metkoviću, srušenoj zgradi u Kobiljači za potrebe društvenog doma u Općini Pojezerje, zemljištu za Turističku i ugostiteljsku školu na Babinom kuku u Dubrovniku te o prostoru poslovne zone Pudarica u Lumbardi.

Tom se prilikom župan Dobroslavić zahvalio ministru što je „konačno netko konkretno odlučio riješiti probleme s neaktivnom državnom imovinom“ u Dubrovačko-neretvanskoj županiji  te na podršci za realizaciju ovih pet pojekata.

"Projekti će biti riješeni u što kraćem roku. Tri su rješiva u vrlo kratko vrijeme i to će se dogoditi- zgrada suda za Dnevnu bolnicu Metković, tvrđava na Prevlaci i dom u Kobiljači su jednostavni za riješiti dok je kod TUŠ i poslovne zone u Lumbardi situacija malo kompliciranija, ali ne i nerješiva", rekao je Marić