Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Fotogenični jelen- predstavnik Sisačko-moslavčke županije

Fotogenični jelen- predstavnik Sisačko-moslavčke županije

Fotografija jelena zasigurno je zapela za oko mnogim posjetiteljima izložbe. Njena autorica, Estela Toporan dolazi iz Petrinje, a fotografiranjem se bavi relativno kratko. Kako sama kaže, sve je intenzivnije počelo unazad godinu dana kada je dobila svoj prvi profesionalni aparat. Ipak, kako to obično biva, ljubav prema fotografiji seže još u djetinjstvo jer je uvijek voljela fotićem ili mobitelom uhvatiti zanimljiv trenutak s obitelji ili lijep prozor u prirodi.

Što se njene fotografije tiče, snimljena je u mjestu Taborište, koje se nalazi u blizini Petrinje i poznato je po tome što posjetiteljima omogućava da uživaju u prirodi i da se druže s različitim životinje, od ljama do samog motiva Esteline fotografije – jelena.

„Taj dan je padao snijeg i nije bilo mnogo ljudi pa su životinje slobodno šetale i bile raspoložene za fotografiranje! Fotografija predstavlja čistu prirodu i ugodno okruženje za ljude i životinje što upravo predstavlja moju županiju.“, istaknula je Estela.

Esteli je ovo bio prvi natječaj na koji se prijavila, no svakako ne sumnja da je i zadnji. Podršku u prijavljivanju pružili su joj prijatelji, a svima onima kojima je možda ove godine falilo hrabrosti, Estela je poručila kako je za dobru fotografiju bitno uživati u onom što radiš i fotografirati što je više moguće.

 

Ostale priče o fotografima, čije su fotografije postale dijelom izložbe "Volim svoju županiju" 2018., donosimo na linku

 

Foto: Estela Toporan