Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • INTERREG Europe –informativni dan

INTERREG Europe –informativni dan

Sa svrhom upoznavanja potencijalnih prijavitelja na 4. Poziva za dostavu projektnih priloga, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u ulozi Nacionalnog tijela te u suradnji sa Zajedničkim tajništvom Programa Interreg Europe poziva sve zainteresirana na informativni dan. Sudionici će imati priliku čuti iskustva u procesu prijave i provedbe projekata od strane dva uspješna hrvatska projektna partnera iz prethodnih poziva (REGEA i HAMAG BICRO).

Informativni će se dan održati 11. travnja s početkom u 10:00 sati (registracija od 09:30 sati) u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU. Zbog organizacijskih razloga sudjelovanje je potrebno potvrditi putem prijavnog obrasca. Radni jezik je hrvatski, osim prezentacija predstavnika iz Zajedničkog tajništva koja će biti na engleskom jeziku.

 

Poziv na dostavu projektnih prijedloga bit će otvoren od 7. svibnja 2018. do 22. lipnja 2018. te će za prijavu biti otvorena sva četiri tematska područja koja uključuju: istraživanje i inovacije, konkurentnost MSP-a, poticanje niskougljične ekonomije te zaštitu okoliša i učinkovito korištenje resursa.

Podsjetimo, program Interreg Europe 2014. - 2020. financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i osmišljen kako bi kroz partnerske projekte pružio podršku učenju i razmjeni iskustava među organizacijama koje sudjeluju u kreiranju i provedbi lokalnih, regionalnih i nacionalnih politika te programa regionalnoga razvoja s ciljem poboljšanja njihove učinkovitosti.

 

Izvor: Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU