Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Izložba fotografija Volim svoju županiju otvorena u Tuhelju
  • Izložba fotografija Volim svoju županiju otvorena u Tuhelju
  • Izložba fotografija Volim svoju županiju otvorena u Tuhelju
  • Izložba fotografija Volim svoju županiju otvorena u Tuhelju

Izložba fotografija Volim svoju županiju otvorena u Tuhelju

Krapinsko-zagorska županija domaćin je izložbe „Volim svoju županiju“ otvorene u utorak 12. prosinca godine u Termama Tuhelj (Hotel Well).

U isto je vrijeme otvorena izložba fotografija natječaja Krapinsko-zagorske županije „Bajka na dlanu“ čiji je cilj fotografijom prikazati Zagorje kroz sva četiri godišnja doba te promovirati Županiju kao turističku destinaciju. Svečanosti otvorenja izložbi „Volim svoju županiju“ i „Bajka na dlanu“ prisustvovali su poznati hrvatski fotografi Stephan Lupino, Dragutin Škreblin i Mare Milin kao članica žirija oba foto-natječaja.  

Pobjednik ovogodišnjeg izdanja foto natječaja „Bajka na dlanu“ je Slaven Janđel, kojemu je uz prvo mjesto pripalo i treće, dok je drugo mjesto osvojio Željko Mičuga. Nagradu je pobjedniku natječaja uručio župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je uputio čestitke i svim ostalim sudionicima natječaja te istaknuo: „Cilj nam je bio potaknuti naše domaće ljude i sve one koji dolaze u našu županiju, da uhvate neki posebni trenutak i podijele ga s nama.“ Dodao je i kako je Hrvatska zajednica županija prepoznala ovaj foto natječaj te ga podigla na razinu cijele Hrvatske.

Nagrađeni su i pobjednici prema glasanju publike putem Facebook stranice portala Zagorje.com – Antonio Šumak i Silvestar Filko, kojima je poklone uručio glavni urednik Zagorskog lista Ivan Kovačić. Okupljene je pozdravila i zamjenica načelnika Općine Tuhelj Veronika Kolman, a svečanost su posjetili i čelnici jedinica lokalne samouprave iz Krapinsko-zagorske županije te članovi Županijske skupštine.

Župan Kolar pozdravio je i uručio nagradu Krapinsko-zagorske županije pobjedniku foto natječaja „Volim svoju županiju“ Alanu Špiljaku koji je svojom fotografijom iz Huma na Sutli jednoglasno osvojio najviše bodova žirija u svibnju ove godine.