Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Konstituirana Radna skupina za sustav upravljanja kvalitetom
  • Konstituirana Radna skupina za sustav upravljanja kvalitetom
  • Konstituirana Radna skupina za sustav upravljanja kvalitetom
  • Konstituirana Radna skupina za sustav upravljanja kvalitetom

Konstituirana Radna skupina za sustav upravljanja kvalitetom

Konstituirajuća sjednica Radne skupine za sustav upravljanja kvalitetom održana je u četvrtak, 12. srpnja 2018. u prostoru Hrvatske zajednice županija. Sjednici su prisustvovali predstavnici jedanaest županija, a inicijativa za osnivanjem ove radne skupine potekla je iz Primorsko-goranske županije, koja je, uz Istarsku županiju, predvodnica po pitanju uvođenja sustava kvalitete u županijske službe.

Na samom početku sjednice, okupljeni su upoznati s radom četrnaest radnih skupina koje djeluju u sklopu Hrvatske zajednice županija i važnošću njihova doprinosa na razvitak dijaloga između županija. Kako bi približio inicijativu, okupljenima je dosadašnji rad na provođenju ISO standarda kvalitete predstavio koordinator kvalitete Primorsko-goranske županije, Damir Malenica. Primorsko-goranska županija po ovom je pitanju aktivna od 2010. godine, a Malenica je istaknuo kako je inicijativa za osnivanjem radne skupine pokrenuta s ciljem razmjene iskustava u ovom, za sada još slabije pokrivenom području, te prenošenja dobre prakse.

Za većinu sudionika zajedničko je da su učinjeni određeni koraci u uvođenju ISO standarda i certificiranja te da su prevladani početni otpori pročelnika i suradnika. Ipak, pred većinom je županija i dalje ostalo dosta prostora za napredak. Voditeljem radne skupine izabran je Damir Malenica iz Primorsko-goranske županije, a njegovom je zamjenicom imenovana Ivana Čandrlić-Dankoš iz Osječko-baranjske županije.

Za kraj dodajmo kako su svi prisutni pohvalili inicijativu za osnivanje ove radne skupine i pozdravili prijedlog za međusobnom razmjenom znanja i iskustva kako bi se olakšalo napredovanje.