Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Novo izdanje Chtefa pred vratima

Novo izdanje Chtefa pred vratima

Pred vratima je još jedno izdanje velike kulinarske manifestacije Krapinsko-zagorske županije "Chtef Zagorski chef". Ovom će se prilikom sedam kuhara za laskavu titulu natjecati u četvrtak, 18. listopada u hotelu Well u Termama Tuhelj s početkom u 12.00 sati

Pobjedu će odnijeti kuhar koji će nesvakidašnjim spojem tradicionalnog i modernog osvojiti stručnu ocjenjivačku komisiju, a ovogodišnje glavne namirnice su svinjska koljenica, zelje, krumpir i grožđe. 

Posjetitelji će na manifestaciji moći pratiti ocjenjivanje gotovih jela te ih i kušati, ali će moći i uživati u bogatom popratnom programu tijekom kojeg ih očekuju degustacije vina renomiranih zagorskih vinarazagorskih štruklikozjeg sira i mlijekazagorskog bagremovog meda, bučina ulja te  suhomesnatih delicija.

Podsjetimo, kulinarska manifestacija „Zagorski chef“, natjecanje je zagorskih kuhara u pripremanju jela od tradicionalnih zagorskih namirnica na inovativan i maštovit način. U natjecanju, tradicionalno smije sudjelovati samo sedam kuhara, budući je broj sedam neodvojiv od Zagorja - bajke na dlanu u kojoj se smjestilo sedam gora, sedam rijeka, sedam ljekovitih izvora i sedam gradova. Kuhari se natječu s autorskom kreacijom koju stručni žiri ocjenjuje po utvrđenim kriterijima: izgled  jela, miris jela, okus jela, preciznost termičke obrade namirnica, maštovitost i kreativnost u pripremi jela - moderna prezentacija tradicije, tematska sljedivost i harmonija svih komponenti koje čine cjelinu jela, a neizostavni dio manifestacije čini i sljubljivanje zagorskih vrhunskih vina uz pripremljena jela.