Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Objavljen poziv na iskazivanje interesa za stručnom revizijom u sklopu programa Interreg Europe

Objavljen poziv na iskazivanje interesa za stručnom revizijom u sklopu programa Interreg Europe

U okviru druge aktivnosti programa međuregionalne suradnje Interreg Europe 2014. – 2020. Platforme za učenje objavljen je 2. poziv na iskazivanje interesa za stručnom revizijom (peer review).

Mehanizam stručne revizije omogućuje Upravljačkim tijelima programa financiranih iz ESI fondova i tijelima zaduženim za lokalne i regionalne razvojne politike (uključujući regionalne i lokalne razvojne agencije) primjenu dobre prakse iz drugih europskih regija te savjetovanje vezano uz implementaciju vlastitih razvojnih programa.

Ukoliko ste suočeni s nekim od problema vezanim uz programska tematska područja (istraživanje, razvoj i inovacije, konkurentnost MSP-ova, ekonomija s niskom razinom CO2, okolišna i resursna učinkovitost) i/ili tražite nove načine kako unaprijediti i povećati učinkovitost javnih politika i mjera, tematski stručnjaci iz različitih europskih regija vam mogu pružiti drugi pogled na problematiku te besplatno pomoći pri pronalasku rješenja.

Način funkcioniranja stručne revizije je takav da stručnjaci iz barem dvije europske regije dolaze u zemlju (regiju) domaćina kako bi proučili specifični teritorijalni i tematski problem te pružili preporuke utemeljene na njihovom iskustvu i stručnosti. Posjet traje oko dva dana te se okvirno sastoji od analize situacije, rasprave o pristupu rješenju, davanja preporuka za rješavanje problema i praćenja rezultata aktivnosti.

Tijela koja su zainteresirana za ovaj oblik suradnje pozvana su da do 28. lipnja 2019. podnesu elektronski obrazac za iskazivanje interesa na stranici https://www.interregeurope.eu/policylearning/expert-support/#c3980.

Obrazac za iskazivanje interesa predati mogu samo registrirani članovi Interreg Europe zajednice, a besplatno se registrirati možete ovdje.

Više informacija pronađite na stranici.