Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Održana 3.sjednica Radne skupine unutarnjih revizora
  • Održana 3.sjednica Radne skupine unutarnjih revizora
  • Održana 3.sjednica Radne skupine unutarnjih revizora

Održana 3.sjednica Radne skupine unutarnjih revizora

Treća sjednica Radne skupine za unutarnju reviziju održana je u prostoru Hrvatske zajednice županija u petak, 9. ožujka, 2018. Sjednicu je otvorila voditeljica Radne skupine za unutarnju reviziju, Ivanka Znika, nakon čega je krenula diskusija o planu rada revizora u 2018. godini. Na temelju povratnih informacija, prikupljenih iz 17 županija, voditeljica skupine izdvojila je neke od mogućih tema ovogodišnjih revizija, među kojima su revizije informatičkog sustava, uređivanje strukture rezultata proračunskih korisnika te revizija baze EU projekata. Članovi Radne skupine su se složili kako je potrebna kvalitetna rasprava o načinima provedbe revizija, problemima i prijedlozima za olakšanje postupka revizije te je nužna međusobna suradnja u vidu prenošenja stečenih znanja.

Okupljeni su posebnu pozornost posvetili ulozi i svrsi djelovanja unutarnje revizije u revidiranju projekata koji su financirani iz Europske unije. Obzirom na trenutne slabe impute koje posjeduju, zaključeno je kako je revizije potrebno raditi u toku provedbe projekta, s ciljem otklanjanja nepravilnosti do kraja provođenja projekta.

Uz spomenuto, revizori su se bavili i pitanjem baza preporuka temeljenih na dosadašnjim iskustvima te planom edukacija za ovu godinu Središnje harmonizacijske jedinice.