Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Osječko-baranjska županija povukla 230 milijuna kuna preko HAMAG-BICRO-a
  • Osječko-baranjska županija povukla 230 milijuna kuna preko HAMAG-BICRO-a

Osječko-baranjska županija povukla 230 milijuna kuna preko HAMAG-BICRO-a

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u prostorijama HGK Županijske komore Osijek organizirala je informativno-­edukativni susret sa slavonskim poduzetnicima, komu je nazočio i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić. Time je nastavljen niz susreta čiji je cilj povećanje apsorpcije sredstava iz EU fondova, ali i povećanje razine informiranosti i angažiranosti slavonskih poduzetnika u prijavljivanju na otvorene pozive za financiranje preko ove Agencije.

Nazočnim poduzetnicima predstavljene su mogućnosti financiranja i poticanja gospodarstva Slavonije i Baranje iz sredstava EU fondova, upozoreno je na što trebaju pripaziti prilikom izrade projektne prijave i tijekom provedbe projekta, a poseban naglasak bio je na aktualnim ESIF Mikro i Malim zajmovima za poljoprivrednike.

"Osječko-baranjska županija je kroz fondove koje provodi HAMAG-BICRO do sada povukla 230 milijuna kuna bespovratnih sredstava, od ukupno 830 milijuna kuna koliko je na raspolaganju za regiju Slavonija, čime smo vrlo zadovoljni. Županija konstantno pomaže poduzetnicima te zajednički sudjelujemo u europskim projektima, što ćemo i nastaviti, a tomu će doprinijeti i ova konferencija na kojoj će se raspraviti o otvorenim pitanjima", istaknuo je župan Anušić.

Član Uprave HAMAG-BICRO-a Mario Turalija, rekao je da HAMAG-BICRO u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede želi da se hrvatski poljoprivrednici zadužuju po uvjetima kao i u drugim zemljama Europske unije.