Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Oskari za mlade glumce i plesače
  • Oskari za mlade glumce i plesače
  • Oskari za mlade glumce i plesače
  • Oskari za mlade glumce i plesače

Oskari za mlade glumce i plesače

Prostor Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti ugostio je u petak, 29. lipnja najbolje učenike i studente te njihove mentore u sklopu dodjele Oskara znanja.

Oskar znanja najveće je priznanje i nagrada za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima, koje je ovom prilikom dodijeljeno najboljima u glazbi i plesu.

U ime Hrvatske zajednice županija, kao jednog od pokrovitelja dodjele, prisutnima se obratio predsjednik Zajednice i šibensko-kninski župan Goran Pauk. Izrazio je zadovoljstvo što je Zajednica i ove godine imala priliku biti dijelom Oskara znanja i na taj način poduprijeti darovite učenike.

„Drago mi je što u ovom digitalnom dobu postoje mladi ljudi koji svoje misli i osjećaje izražavaju glazbom, plesom, slikom ili bilo kojim drugim vidom umjetnosti, što zaista rijetki znaju“, istaknuo je Pauk.

Osim Oskara znanja, Hrvatska zajednica županija odlučila je ove godine poduprijeti i projekt Srednje.hr „Kalkulator bodova“, kako bi olakšala osmašima izračun bodova potrebnih za upis srednje škole.

Za kraj spomenimo kako je ovogodišnja dodjela Oskara znanja organizirana pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i Hrvatskog sabora, a ovo je bio drugi dan dodjele kipića. Oskar znanja podijeljen je dan ranije svima onima koji su ostvarili zavidna postignuća u znanju. Osim učenicima, zahvalnice i plakete, koje su i ove godine izradili učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec u suradnji sa Srednjom školom „ August Šenoa “ iz Garešnice, uručene su mentorima.

Svima njima još jednom čestitamo, a u prilogu možete pronaći i popis nagrađenih u području glazbe i plesa.