Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Otvoren Javni poziv za dodjelu nagrade "Emil Paravina"

Otvoren Javni poziv za dodjelu nagrade "Emil Paravina"

Otvoren je Javni poziv za dodjelu nagrade „Emil Paravina“ za postignuća djece na području aktivne dječje participacije i dječjih prava. 

Riječ je o prvoj godišnjoj nagradi za prava djeteta i aktivno dječje sudjelovanje, a posebnost ove nagrade je što se dodjeljuje osnovnoškolskoj djeci. Nagradu je pokrenuo Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske 2021. godine u čast dr.sc. Emila Paravine, pedagoga, humanista, promicatelja dječjih prava i dugogodišnjeg tajnika Saveza DND, čiji je rad utjecao na dobrobit života tisuća generacija djece i roditelja.

Ove godine Nagrada „Emil Paravina“ se dodjeljuje u okviru projekta „Utjecaj, a ne ukras“ („Influence, not just a decoration“) sufinanciranog iz CERV programa Europske unije i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, te uz podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u okviru izravne dodjele sredstava za provedbu posebnog cilja Sudjelovanje djece u odlučivanju na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini. Jedan od partnera na projektu „Utjecaj, a ne ukras“ je Hrvatska zajednica županija.

Natječaj je otvoren do 1. prosinca 2023. godine.

Tekst natječaja, Prijavnicu i Suglasnost možete pronaći u nastavku: