Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Panel rasprava “Kultura, gradovi i održivi razvoj”

Panel rasprava “Kultura, gradovi i održivi razvoj”

Povodom Europskog tjedna održivog razvoja (ETOR) i Europske godine kulturne baštine, ODRAZ u suradnji s Udrugom gradova u RH organizira panel raspravu “Kultura, gradovi i održivi razvoj”. Panel rasprava financirana je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru programa URBACT III.

Rasprava će se održati 30. svibnja 2018. u 12:00 sati u prostoru HKD Napredak (Bogovićeva 1, Zagreb). Sudjelovanje je potrebno potvrditi putem poveznice, a rok za prijavu je 25. svibnja 2018.

Raspravljat će se o utjecaju, doprinosu i važnosti kulture i kulturne baštine za održivi razvoj gradova te mjestu koje kultura zauzima u životu stanovnika grada. Detaljnije će biti riječi o kulturi kao nužnom uvjetu održivog razvoja, važnosti kulture i kulturne baštine za identitet grada, učincima kulture na preobrazbu gradova, kulturi kao instrumentu integracije i uključivosti te važnosti dijaloga vlasti s civilnim društvom i drugim relevantnim dionicima.

U panel raspravi sudjelovat će akademik Mladen Obad Ščitarociprof.dr.sc. Bojana BojanićPetar Mišura te Magdalena Parat voditeljica projekta.

Sve dodatne informacije dobiti možete na linku.

 

Izvor: Udruga gradova