Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Pet milijuna kuna iz EU fondova za projekte u školama

Pet milijuna kuna iz EU fondova za projekte u školama

Za projekte srednjih škola iz Varaždinske županije iz europskih fondova odobreno je oko pet milijuna kuna. Novce za projekte dobile su Srednja škola Ivanec, Srednja škola Novi Marof, Gospodarska škola i Srednja škola Ludbreg, izvijestili su iz Varaždinske županije.
Srednjoj školi Ivanec odobrena su dva projekta vrijedna ukupno 2,7 milijuna kuna. Riječ je o projektu “Heureka, spoznajom do uspjeha”, koji ta škola provodi zajedno sa školom partnerom iz Srednje škole Mate Blažine iz Labina, dok drugi projekt provodi u suradnji s tvrkom Infoproces. Srednjoj školi Novi Marof, kao nositelju projekta, prošao je projekt “Čista petica”, vrijedan 984.311 kuna. Kurikulumi fakultativnog predmeta informatike te interdisciplinarnih fakultativnih predmeta matematike s informatikom i geografije s informatikom, e-priručnici za nastavnike i e-materijali za učenike za izvođenje predmeta izradit će se u sklopu projekta vrijednog gotovo dva milijuna kuna, čiji je nositelj Gospodarska škola Varaždin, a u sklopu programa Erasmus+ toj je školi odobren projekt “Sign 2 me (Daj mi znak)”.

U toj se školi, inače, mogu pohvaliti s još dva projekta, “Lajkam sport – međurazredna natjecanja u odbojci i nogometu za učenice i učenike srednje škole” koji većim dijelom financirati Ministarstvo znanosti, sporta i obrazovanja, dok projekt “Život u plavom” s 20.000 kuan financira HEP. Srednja škola Ludbreg će za projekt “Obrazovanje za poduzetništvo i obrt”, u sklopu kojeg će se promovirati obrtnička i strukovna zanimanja u završnim razredima osnovnih škola, dobiti 164.188 kuna bespovratnih sredstava preko Ministarstva rada i mirovinskog sustava i Ureda za financiranje i ugovaranje projekata EU Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.