Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Potpisan ugovor o sufinanciranju troškova organizacije Europskog prvenstva

Potpisan ugovor o sufinanciranju troškova organizacije Europskog prvenstva

U salonu varaždinske Gradske vijećnice 10 siječnja 2018. potpisan je Ugovor o sufinanciranju troškova organizacije Europskog prvenstva u rukometu koje počinje u petak, a utakmice u varaždinskoj skupini D u subotu.

Ugovor o sufinanciranju troškova tog značajnog sportskog događaja potpisali su varaždinski župan Radimir Čačić, međimurski župan Matija Posavec i gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok. Varaždinske troškove od 1,5 milijuna kuna ove dvije županije sufinancirat će sa po 250.000 kuna.

Gradonačelnik Čehok uvodno je rekao: "Mi se najčešće držimo granica svojih gradova, općina i županija. To nije dobro. Ovakvi primjeri, ovakva velika sportska natjecanja, pokazuju da moramo surađivati jer koristi od ovakvih manifestacija ima cijela ova regija."

"Bit će dosta navijača i turista i želja nam je da jačamo turistički potencijal cijele regije. Kad slika odavde ode u cijeli svijet, jasno je da će koristi biti" , rekao je Posavec.

Čačić je dodao da Varaždinska županija od ovakvih manifestacija ima jako velike društvene koristi, manje kao institucija. "To je marketinška i ugostiteljska korist, danas i sutra turisti, u nekoj mjeri smještajni i ugostiteljski kapaciteti već danas, ali nedovoljno. Grad Varaždin nešto, nešto Ludbreg i nešto La'gus i to je sve. No to nije razlog da se ovakve ozbiljne, prvorazredne manifestacije, a ovo je najveća sportska manifestacija ovog trenutka u Hrvatskoj, ne podrže i zbog toga to i činimo i činit ćemo ubuduće. Veselimo se dolasku svih tih prvorazrednih reprezentacija i sasvim sam siguran da će rukomet, koji je u Hrvatskoj jedan od najpopularnijih sportova, dobiti još jednu novu dimenziju." izjavio je varaždinski župan.