Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Potpisivanje Sporazuma o suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca

Potpisivanje Sporazuma o suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca

Potpisivanje sporazuma između Hrvatske zajednice županija, Udruga gradova i Udruge općina  te Hrvatske udruge poslodavaca, kao socijalnog partnera Vlade i sindikata održat će se 7. travnja 2015. godine,  u 12 sati u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u Zagrebu, Radnička cesta 52 (Green Gold,  R2, 1 kat).

Time će se po prvi puta definirati suradnja lokalnih institucija i socijalnog partnera u cilju postizanja bržeg i kvalitetnijeg dijaloga lokalne uprave na razini općina, gradova i županija i gospodarstvenika.

Sporazumom će se obilježiti početak zajedničke suradnje na gospodarskim i socijalnim pitanjima te pratiti utjecaj porezne, socijalne i komunalne politike na gospodarsku i socijalnu stabilnost i razvoj u području lokalne i regionalne samouprave.

Suradnja s jedinicama regionalne samouprave izuzetno je bitna za poslovni sektor jer  se upravo na toj razini rješava većina pitanja investitora. Sporazum će potpisati Tomislav Tolušić, predsjednik Hrvatske zajednice županija, Željko Turk, predsjednik Udruge gradova, Đuro Bukvić, predsjednik Udruge općina i Davor Majetić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca.