Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • „Pravila su tu da bi se kršila!“
  • „Pravila su tu da bi se kršila!“

„Pravila su tu da bi se kršila!“

S najistočnije geografske točke Hrvatske dolazi nam autorica pobjedničke fotografije Vukovarsko-srijemske županije, Karolina Kovač. Svoj rodni Ilok, Karolina je trenutno zamijenila Požegom gdje studira. Iako se fotografijom aktivnije bavi zadnjih godinu dana, njena ljubav prema ovoj aktivnosti razvila se još u osnovnoškolskim danima i to zahvaljujući obitelji. Kako nam je otkrila Karolina, otac joj je kupio prvi fotoaparat, a sestra ju je povukla u tom pravcu.

Posebno nam je drago što je upravo natječaj Hrvatske zajednice županija bio prvi u kojem je Karolina odlučila sudjelovati, naravno, ponovo uz nagovor sestre. Njena fotografija nosi svakako zanimljivu priču, obzirom da je riječ o mjestu na kojemu je Karolina odrasla budući da njena baka živi u blizini pruge. „Tu se nalazi igralište na kojem smo stalno bili kao djeca. Po mojem mišljenju, fotografija predstavlja važan dio povijesti grada Vinkovaca jer se u Vinkovcima sječe 6 pruga, i predstavlja najveće takvo sjecište u Hrvatskoj.“, ispričala je Karolina.

Za kraj, jasno je dala savjet svima koji se žele baviti fotografijom i možda sudjelovati dogodine u natječaju: „Pravila su tu da bi se kršila!“. Osim toga, naglasila je i kako ne treba zaboraviti da slika može biti prekrasna i bez photoshopa i dodataka.

Ukoliko poslušate Karolinin savjet, možda dogodine i Vaša fotografija bude jedna od onih koje predstavljaju svoju županiju i putuju po Hrvatskoj u sklopu putujuće izložbe „Volim svoju županiju“. Karolini naravno želimo da nastavi fotografirati te vjerujemo kako ju čeka još puno uzbudljivih kadrova, natječaja i novih nagrada.