Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović: "Zajedno ćemo raditi na tome da Liku dodatno osnažimo"
  • Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović: "Zajedno ćemo raditi na tome da Liku dodatno osnažimo"
  • Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović: "Zajedno ćemo raditi na tome da Liku dodatno osnažimo"

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović: "Zajedno ćemo raditi na tome da Liku dodatno osnažimo"

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović otvorila je privremeni Ured u Gospiću, a na otvaranju je istaknula kako Ličko-senjska županija ima velike razvojne potencijale. Dodala je kako država mora pronaći načina da se ti potencijali iskoriste u gospodarskom, demografskom i svakom drugom smislu, jer je jednakomjerni razvoj svih hrvatskih dijelova preduvjet ukupnom razvoju Hrvatske.


Istaknula je kako će joj biti čast i zadovoljstvo provesti četiri dana u Ličko-senjskoj županiji. "Nemoguće je sve napraviti u tako kratko vrijeme, no u Lici ćemo se još viđati. Zajedno ćemo raditi na tome da Liku dodatno osnažimo", naglasila je.

"Posjet ovoj županiji počet ćemo jednom od najbitnijih tema za Hrvatsku, a to je reforma obrazovnog sustava kako bismo stvarali samosvjesne mlade ljude koji znaju razmišljati, koji se znaju ponašati kao odgovorni građani i koji su zapošljivi na poslovima dodane vrijednosti", kazala je predsjednica Grabar-Kitarović.

"Brojke o padu nezaposlenosti su krive brojke. One su rezultat odlaska ljudi iz ruralnih krajeva u urbane centre ili u neku drugu državu, a potencijali ovdje su ogromni", poručila je Predsjednica koja je kazala kako je naša dužnost osigurati budućnost Like i razviti njezine potencijale.

Nakon otvaranja Ureda predsjednice Republike u zgradi Ličko-senjske županije, predsjednica Grabar-Kitarović je zajedno s ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak posjetila gospićku Osnovnu školu „Dr. Jure Turića“ u povodu početka nove školske godine.

Predsjednica se susrela i s gospićko-senjskim biskupom Zdenkom Križićem, dekanicom Veleučilišta u Gospiću Vlatkom Ružić, predstavnicima udruga hrvatskih branitelja te srpske manjine. U privremenom gospićkom Uredu predsjednice održat će se i okrugli stol Vijeća mladih.