Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Predstavljanje obnovljene zgrade pravosudnih tijela u Karlovcu
  • Predstavljanje obnovljene zgrade pravosudnih tijela u Karlovcu

Predstavljanje obnovljene zgrade pravosudnih tijela u Karlovcu

Svečana ceremonija zatvaranja programa HR04 i predstavljanje obnovljene zgrade pravosudnih tijela u Karlovcu održana je 14. srpnja u zgradi pravosudnih tijela u Karlovcu.

U sklopu programa HR04 proveden je projekt "Poboljšanje kvalitete i učinkovitosti pravosudnog sustava kroz razvoj infrastrukture i bolje upravljanje" kroz koji je obnovljena zgrada pravosudnih tijela u Karlovcu. Cilj projekta bilo je poboljšanje učinkovitosti pravosuđa i poboljšanje kvalitete pravosuđa u skladu s europskim standardima.

Projekt je financiran sredstvima darovnice Kraljevine Norveške, u sklopu Norveškog financijskog mehanizma 2009.-2014., uz financiranje nacionalnim sredstvima, u ukupnom iznosu od 3,2 milijuna eura. Svečanosti su nazočili ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, veleposlanica Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj NJ.E. Astrid Versto, glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan, župan Karlovačke županije Damir Jelić te gradonačelnik grada Karlovca Damir Mandić, koji su se ujedno obratili okupljenim pravosudnim djelatnicima i predstavnicima medija.