Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Prekogranična suradnja Splitsko-dalmatinske i Hercegovačko-neretvanske županije

Prekogranična suradnja Splitsko-dalmatinske i Hercegovačko-neretvanske županije

Na inicijativu Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo Hercegovačko-neretvanske županije održan je sastanak predstavnika Županije na čelu sa pročelnikom Upravnog odijela zajedničkih poslova Splitsko – dalmatinske županije  Damirom Gabrićem te s ravnateljem Eugenom Ćubelom i njegovim suradnicima.

Razgovaralo se o uspješno realiziranom zajedničkom projektu Splitsko - dalmatinske i Hercegovačko – neretvanske županije. Predstavnici dviju županija surađivali su na Adriatic IPA projektu HOLISTIC koji je tematski bio usmjeren na prevenciju i zaštitu od požara.

Na sastanku poseban naglasak je stavljen na suradnju između  dviju županija kako na prijavi projektnih ideja iz područja civilne zaštite i vatrogastva na pogodne programe prekogranične suradnje, tako i na suradnji u provedbi protupožarne zaštite i vatrogasne djelatnosti, s obzirom da su područja obaju županija izložena velikom riziku od požara.

Ravnatelj Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo Hercegovačko-neretvanske županije Eugen Ćubela zahvalio je pročelniku Gabriću  i pomoćnici pročelnika i voditeljici projekta Anđelki Vuković na pomoći koju je Splitsko – dalmatinska županija kao nositelj projekta Holistic pružila tijekom implementacije navedenog projekta.

S tajnikom Vatrogasne zajednice Splitsko – dalmatinske županije Tihomirom Zecom razgovaralo se o mogućnostima zajedničke suradnje na edukaciji vatrogasaca s područja Splitsko-dalmatinske županije, dok je savjetnik za informacijsku sigurnost Splitsko – dalmatinske županije Damir Brčić nazočne upoznao s naprednim informacijskim tehnologijama koje se mogu primjenjivati kako u prevenciji zaštite od požara, tako i u provedbi vatrogasne djelatnosti.

Na kraju sastanka ravnatelj Ćubela se zahvalio na dosadašnjoj suradnji  te je naglasio da želja za jačanjem iste postoji, te da se nada kako će se ona produbiti i nastaviti.