Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Priča iza objektiva: Branko Balaško
  • Priča iza objektiva: Branko Balaško

Priča iza objektiva: Branko Balaško

Iz Hrvatskog zagorja dolazi nam priča o fotografiji Branka Balaška. Kako je sam autor rekao, lako je dobiti inspiraciju za fotografiju ako se probudiš dovoljno rano dok još prve zrake sunca miljuju rosu ili pak ako je fotograf dovoljno strpljiv da na kraju dana dočeka zalazak sunca.

„Tople zrake sunca koje se probijaju kroz zelenilo trave obasjavajući i klet u vinogradu svakako je dobar odraz županije u kojoj živim.“, opisao je Branko.

Upravo fotografija sunca koje se probija kroz vlati trave ovogodišnja je predstavnica Krapinsko-zagorske županije u postavu putujuće izložbe „Volim svoju županiju“. Njen autor, Branko Balaško fotografijom se bavi već četrdesetak godina. Kroz razgovor nam je otkrio da je sve počelo dokumentiranjem putovanja, a kasnije se razvilo u pravu strast. S vremenom su njegove fotografije završavale u časopisima i na raznim natječajima, a dvaput je osvojio i prvo mjesto foto-natječaja „Bajka na dlanu“ Krapinsko-zagorske županije. Zanimljivo je i da se Branko aktivno bavi planiranjem, tako da nas ne čudi kako je najponosniji na fotografija planinarske tematike.

Obzirom na iskustvo iza objektiva, ne čudi nas da se Branko prijavio i na foto-natječaj Hrvatske zajednice županija, a za sve one koji o bavljenju fotografijom tek razmišljaju savjetuje kako je najvažnije da ih to veseli.

„Mnogima  je to samo posao ili želja za osvojenom nagradom, no ja vjerujem da je strast glavni motiv za baviti se fotografijom i onda pokazati taj svoj rad javnosti, prezentirajući svoj kraj na najbolji mogući način.“, zaključio je Branko.

Branku želimo puno uspjeha u daljnjem radu i još mnogo novih izložbi njegovih radova.