Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Radionica „Menadžment u javnoj upravi“
  • Radionica „Menadžment u javnoj upravi“
  • Radionica „Menadžment u javnoj upravi“

Radionica „Menadžment u javnoj upravi“

Upoznavanje s temeljnim postulatima i funkcijama poslovnog upravljanja bila je glavna tema radionice održane u srijedu, 14. ožujka, u prostoru Hrvatske zajednice županija. Riječ je o treningu za županijske službenike pod nazivom „Menadžment u javnoj upravi“  koji je Zajednica organizirala u suradnji s Državnom školom za javnu upravu.

Predavanje je održao dr.sc. Krešimir Buntak iz Državne škole za javnu upravu, a kroz ovaj cjelodnevnevni trening svi su okupljeni obradili nekoliko zanimljivih tema te se na jezgrovit i koristan način dotakli pitanja iz planiranja, organiziranja, kontroliranja i upravljanja ljudskim resursima u javnoj upravi. Osim teorijskog dijela, polaznici su stečena znanja mogli upotrijebiti i kroz niz praktičnih vježbi.

Prema riječima profesora Buntaka, velik je broj osoba na funkcijama upravljanja, no one nažalost često nemaju formalna znanja o upravljanju niti su se obrazovali kroz neke neformalne kanale Stoga, iz Državne škole za javnu upravu ističu da je svrha ove radionice, kroz otvorenu dvosmjernu komunikaciju i vježbe, uvesti polaznike u područje poslovnog upravljanja i pružiti im osnovna znanja iz tog područja.