Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Radionica "Najčešće pogreške u postupcima javne nabave"
  • Radionica "Najčešće pogreške u postupcima javne nabave"
  • Radionica "Najčešće pogreške u postupcima javne nabave"

Radionica "Najčešće pogreške u postupcima javne nabave"

Radionica o najčešćim pogreškama u postupcima javne nabave održana je u utorak, 7. studenog 2017. godine u sjedištu Hrvatske zajednice županija.

Vodili su ju predavači Državne škole za javnu upravu – Anton Tomljanović, viši stručni savjetnik za javnu nabavu u Ministarstvu gospodarstva i Ivana Leskovar, stručna savjetnica Državne komisije za kontrolu javne nabave.

U prvom dijelu radionice polaznici su kroz teorijski dio obradili teme vezane uz najčešće pogreške u pripremi postupka javne nabave i dokumentacije o nabavi počevši od određivanja predmeta nabave i procijenjene vrijednosti nabave, oblika i sadržaja dokumentacije o nabavi, tehničkim specifikacijama, ali i razlozima isključenja gospodarskih subjekata te kriterijima odabira.

Drugi dio radionice održan je u obliku praktičnog rada kroz koji su polaznici mogli postaviti pitanja, razmijeniti iskustva te saznati o izmjeni dokumentacije o nabavi, produljenju rokova, zaprimanju i otvaranju ponuda, ali i primjeni europske jedinstvene dokumentacije kroz članak 263. ZJN 2016. u odnosu na članak 293. ZJN 2016.