Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Sjednica Radne skupine za financije i proračun
  • Sjednica Radne skupine za financije i proračun

Sjednica Radne skupine za financije i proračun

Novo vodstvo Radne skupine za financije i proračun Hrvatske zajednice županije izabrano je na sjednici održanoj u utorak 16. siječnja 2018. godine.

Dosadašnji voditelj Ivica Bošnjak zahvalio je članovima na trudu kojeg su ulagali u stvaranje zajedničkih mišljenja i stavova prema prijedlozima zakona resornih ministarstva, a koji su od utjecaja za lokalnu i regionalnu samoupravu.

Članovi Radne skupine izabrali su Snježanu Raguž, pročelnicu Upravnog odjela za javne financije Osječko-baranjske županije za voditeljicu, a Marinu Čolig, pročelnicu Upravnog odjela za financije Zagrebačke županije i Krešimira Parata, pročelnika Upravnog odjela za proračun, financije i nabavu Primorsko-goranske županije za njene zamjenike.

Članovi Radne skupine razgovarali su o aktualnostima unutar Zakona o lokalnim porezima i Zakona o plaćama u jedinicama lokalne i regionalne samouprave te zaštiti osobnih podataka uoči stupanja na snagu Opće Uredbe o zaštiti osobnih podataka (GDPR). Dogovoreni su i sljedeći koraci Radne skupine prema resornim ministarstvima, ali i koordinacije među članovima kako bi rješavanju problema pristupili što obuhvatnije.