Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • srednja.hr: Kalkulator bodova za upis u srednju ove školske godine korišten 376.774 puta

srednja.hr: Kalkulator bodova za upis u srednju ove školske godine korišten 376.774 puta

Posljednji mjeseci osnovnoškolskog obrazovanja za osmaše znaju biti poprilično stresni – svaka dobivena ocjena može im smanjiti ili povećati šanse za upis. Zato se baš svaka ‘važe’ i odmjerava, uračunava u prosjek. Kako je sustav bodovanja za upise mnogima još uvijek kompliciran, tu u pomoć uskače alat portala srednja.hr – kalkulator bodova za upise u srednje škole. Da je mnogima od ove godine bio koristan, potvrđuju i brojke: od rujna do danas otvoren je čak 376.774 puta.

Već godinama kalkulator bodova osmašima olakšava izračun bodova za srednju školu i to u svakom trenutku školske godine. Govori im pritom i imaju li dovoljan broj bodova za upis konkretne škole. Hrvatska zajednica županija prošle je godine postala partner portalu srednja.hr na ovome projektu koji dokazuje da je uistinu malo potrebno da bi se osmašima olakšalo razdbolje upisa u srednje škole: 

Županije su osnivači brojnih osnovnih i srednjih škola i zato se u Hrvatskoj zajednici županija zalažemo za stvaranje što boljih uvjeta školovanja naše djece, kao i za to da se uvijek potiču i nagrade mladi ljudi na kojima ostaje izgradnja naše budućnosti. Želja za suradnjom s portalom srednja.hr proizašla je iz entuzijazma i profesionalnosti male, ali jake ekipe koja stoji iza svih uspješnih projekata. Primjerice, „Kalkulator bodova“ – otvoren 376.774 puta, pokazuje koliko je malo potrebno da stresno razdoblje upisa u srednje škole učenicima olakšamo barem u jednom segmentu. Podatak da je u jednom danu na portalu srednja.hr zabilježeno više od 100 000 posjeta govori da su naši srednjoškolci sve aktivniji, žele biti uključeni i najvažnije – žele učiti. Veseli me što smo suradnju, osim na „Kalkulatoru bodova“, proširili i na druge projekte ‘skuhane’ unutar ovog malog, a velikog portala, prepoznajući važnost komunikacije s mladima njihovim kanalima,

poručuje predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk. 

Cijeli članak pročitajte na LINKU. 

Foto: Jelena Ratko|srednja.hr