Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • U Šibensko-kninskoj županiju uskoro kreće realizacija dva nova projekta

U Šibensko-kninskoj županiju uskoro kreće realizacija dva nova projekta

Odlukom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske Unije odobrena su sredstva za financiranje dva projekta na području Šibensko-kninske županije. Ukupna vrijednost dodijeljenih nepovratnih sredstava iz Državnog proračuna iznosi oko 4 milijuna i 370 tisuća kuna i biti će utrošena za potrebe turističke valorizacije Šibensko-kninske županije i zaštitu tradicijske arhitekture karakteristične za ovaj zavičaj.

Za projekt „Turistička valorizacija tvrđave Sv. Nikole u kanalu Sv. Ante“, Javnoj ustanovi Priroda Šibensko-kninske županije odobreno 2.058.332,79 kuna za potrebe financiranja projektnog prijedloga. Projektni partneri unutar ovoga projektnog prijedloga su Šibensko-kninska županija i Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije.

Drugi projekt nosi naziv „Hereditas – projekt zaštite suhozidne tradicijske gradnje“ za koji je Šibensko-kninskoj županiji odobreno 2.306.181,04 kuna biti će utrošene za potrebe zaštite i prezentacije autohtone arhitekture.

Sredstva su dodijeljena u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ kojeg je raspisalo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske Unije i na koje su Šibensko-kninska županija i Javna ustanova priroda Šibensko-kninske županije aplicirale 2015. godine.