Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • U Skradinu otvoren 11. sajam agroturizma Šibensko-kninske županije
  • U Skradinu otvoren 11. sajam agroturizma Šibensko-kninske županije

U Skradinu otvoren 11. sajam agroturizma Šibensko-kninske županije

U Skradinu je danas otvoren 11. po redu sajam agroturizma Šibensko-kninske županije na kojem će svoje proizvode predstaviti čak 179 izlagača iz cijele Hrvatske. Otvorenju sajma prisustvovao je župan Šibensko-kninske županije i predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk.

Poljoprivreda je jedna od strateških djelatnosti na području naše županije, a čiji razvoj i uspjeh temeljimo na kvaliteti, izvrsnosti i specijalizaciji. Budući da smo i jedna od županija s najrazvijenijim turizmom, za nas je povezivanje ovih dvaju područja bilo logično opredjeljenje i na tome marljivo radimo. Uspjeli smo stvoriti jedan vrhunski imidž te time i dodatni oblik turizma koji se sve jače razvija u ruralnim dijelovima“, istaknuo je župan Pauk i dodao kako kontinuirano raste broj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva u Šibensko-kninskoj županiji. „Kroz lokalne i regionalne poljoprivredne udruge motivirali smo poljoprivrednike na novi razvoj i uvođenje suvremenih tehnologija, a posebno me veseli činjenica da sve više mladih ostaje na selu kako bi se profesionalno bavilo agroturističkom djelatnošću“, zaključio je.

Tijekom dva dana održavanja sajma izlagači će predstaviti ukupno bogatstvo Šibensko-kninske županije, od autohtonih i tradicijskih ruralnih proizvoda i usluga, etno i gastronomskih specijaliteta, kulturne baštine, folklora, starih zanata te turističke ponude na obiteljskim domaćinstvima ruralnih područja. Osim Šibensko-kninske, svoje etno i gastronomske proizvode predstavlja i Osječko-baranjska županija koja je ovogodišnji partner sajma. Uz nastupe brojnih kulturno-umjetničkih društava, u okviru sajma će se održati i dvije radionice - „Apiterapija“ u organizaciji Pčelarske udruge „Pčela“ Šibenik i „Kušaonica maslinovih ulja“.