Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • U Zagrebu održana sjednica Radne skupine za unutarnju reviziju

U Zagrebu održana sjednica Radne skupine za unutarnju reviziju

Radna skupina za unutarnju reviziju održala je svoju petu sjednicu 17. listopada u prostorima Hrvatske zajednice županija. Glavna tema današnje sjednice bila je primjena Upute za obavljanje pojedinične revizije koja je u primjeni od 1. srpnja ove godine. Prema iskustvima članova Radne skupine, iznimno je važno dobro detektirati rizike od ključne je važnosti koje rizike vodeći računa o kontinuitetu i povezanosti stavaka unutar rizika, a uzimajući u obzir specifičnosti svake županijske uprave. Današnja sjednica bila je prilika za razmjenu iskustava, ali i za raspravu oko nedoumica vezanih uz primjenu nove Upute.

U nastavku sjednice, bilo je rasprave o planiranju, odnosno o ažuriranju strateškog i godišnjeg plana, ali i o Zakonu unutarnjih kontrola. „U pripremi su izmjene i dopune Zakona o sustavu unutarnjih kontrola u javnom sektoru koji će se odraziti i na područje strateškog planiranja. Trenutno je u fazi procjena učinka, nakon toga ide se na e-savjetovanje koji će trajati 30 dana te se procjenjuje da bi se samo usvajanje Zakona moglo očekivati u siječnju/veljači iduće godine“, objasnila je voditeljica Radne skupine Ivanka Znika.

Sljedeća sjednica Radne skupine održat će se sredinom prosinca kako bi članovi predložili najbolju metodologiju provedbe i lakše se pripremili za sljedeću revizijsku godinu.