Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Vatrogasna vježba i smotra pripadnika JVP na Strahinjčici

Vatrogasna vježba i smotra pripadnika JVP na Strahinjčici

Župan Željko Kolar, zamjenik župana Anđelko Ferek Jambrek i potpredsjednik Županijske skupštine Tomislav Končevski su 8. svibnja nazočili održavanju središnje županijske vatrogasne vježbe u Županiji.

Vježbu je kod planinarskog doma na Strahinjčici organizirala Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije, a tom prilikom izvršena je i smotra pripadnika intervencijske vatrogasne postrojbe Krapinsko-zagorske županije iz redova javnih vatrogasnih postrojbi, odnosno posebno osposobljenih vatrogasaca koji se prvi angažiraju na velikim požarima.

Župan Željko Kolar je u vatrogascima rekao da je njihovo znanje i spremnost  na vrhunskoj razini te da se Županija trudi pratiti ih u okviru svojih mogućnosti. Ono što Vam ja mogu obećati, da ćemo iz godine u godinu pokušavati povećavati Vaš proračun i da ćemo što više ulagati, prije svega u opremu i u Vašu edukaciju – naglasio je župan Kolar.

U vatrogasnu vježb uključene su bile sve vatrogasne postrojbe koje su sudjelovale u gašenju velikog požara u blizini ove lokacije 2012. godine. Župan se u svom obraćanju osvrnuo na ovaj požar i istaknuo da samo planiranje i održavanje vježbe na ovoj lokaciji pokazuje koliko vatrogasno zapovjedništvo i svi vatrogasci ulažu u svoje obrazovanje i sposobnost odgovaranja na postavljene izazove.

U vježbi je sudjelovalo 79 vatrogasaca iz postrojbi koje su sudjelovale u gašenju požara 2012. godine, a uz njih i pripadnici službi koje se angažiraju u ovakvim intervencijama (HMP, GDCK, DUZS).

(kzz.hr)