Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Zadar dobiva Centar za kreativne industrije

Zadar dobiva Centar za kreativne industrije

Državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva Nataša Mikuš Žigman, Tomislav Petric ravnatelj  Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije te Vedrana Kevrić, ravnateljica INOVAcije. Ukupna vrijednost projekta je 24 milijuna kuna od čega je odobreno bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 19,97 milijuna kuna. Početak provedbe projekta planiran je za rujan 2018., a provedba će trajati 24 mjeseca.

-Ovaj specijalizirani poduzetnički inkubator za kreativnu industriju težište će stavljati na  audiovizualnu i IT industriju. U sklopu centra planirani su prostor i oprema za IT radionice , gluha soba s prostorom za snimanje i tonskim studijem, multifunkcionalna dvorana, uredi, manji coworking prostor te izložbeni prostor. U budućem će Centru biti smješteni i Filmski ured Zadar koji će u svom novom okruženju još snažnije pružati podršku filmskim ekipama, snimanjima ali razvoju kreativnih zanimanja“, izjavila je Vedrana Kevrić.

Sektor kreativne industrije prepoznat je kao sektor koji ima znatan potencijal za razvoj u Zadarskoj županiji i Gradu Zadru te je podržan i uvršten u strateške dokumente Zadarske županije i Grada Zadra.

Nositelj projekta je županijska ustanova Inovacija koja je i pripremala projektnu prijavu. Partner na projektu je Zadarska županija, a suradnici Sveučilište u Zadru, Prirodoslovno grafička škola, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Zadar, Obrtnička komora Zadarske županije i Hrvatski audiovizualni centar HAVC.