Novosti / Hrvatska zajednica županija

Zagorski poduzetnici uz pomoć ZARE uspješno povukli 1,6 milijuna kuna EU sredstava

Zagorski poduzetnici uz pomoć ZARE uspješno povukli 1,6 milijuna kuna EU sredstava

Sedam zagorskih poduzetnika, uz pomoć Zagorske razvojne agencije, uspješno je povuklo 1,6 milijuna kuna potpora iz E-impulsa, Javnog poziva kojeg je objavilo Ministarstvo poduzetništva i obrta u 2016. godini.

Cilj navedenog poziva bio je jačanje konkurentnosti mikro i malih poduzeća u sektoru proizvodnje i proizvodnih usluga. Glavne aktivnosti projektnih prijedloga poduzetnika odnose se na modernizaciju i unapređenje poslovanja što će doprinijeti povećanju konkurentnosti poduzetnika na domaćim i stranim tržištima. Zagorska razvojna agencija sudjelovala je u pripremi projektnih prijedloga na predmetni natječaj za sedam poduzetnika s područja Krapinsko-zagorske županije, ukupne vrijednosti 3 milijuna kuna. Visina traženih potpora iznosila je je 1.725.799,24 kn, dok ukupna vrijednost odobrenih potpora iznosi 1.596.988,84 kuna.

„Ovo je samo još jedan dokaz koji potvrđuje da Zagorska razvojna agencija u povlačenju  bespovratnih EU sredstava pruža kontinuiranu podršku, ne samo Krapinsko – zagorskoj  županiji te gradovima i općinama, već i zagorskim poduzetnicima. Dobivena sredstva doprinijeti će povećanju konkurentnosti  naših poduzetnika, kako na domaćem, tako i na stranim tržištima, a samim time, onome što je najvažnije - dodatnom smanjenju broja nezaposlenih osoba. Zagorska razvojna agencija i dalje će im biti na raspolaganju u povlačenju EU sredstava na budućim natječajima“, rekao je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.