Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Zagreb Forum 2018

Zagreb Forum 2018

Zagrebački će velesajam u svom Tehnološkom parku ugostiti šestu međunarodnu konferencije ZAGREB FORUM 2018: DIGITAL TRANSFORMATION OF CITIES. Na konferenciji koja će biti održana 28.svibnja, bit će dodijeljena nagrada za promicanje razvoja inovacijskih ekosustava Zagreb FORUM i SmartEIZ inovativna nagrada.

Inovativna nagrada za promicanje razvoja inovacijskih ekosustava na lokalnoj ili regionalnoj razini u Hrvatskoj dodjeljuje se jedinicama lokalne i regionalne samouprave ili razvojnim agencijama u Hrvatskoj temeljem provedenog programa i/ili realiziranog projekta koji doprinosi razvoju inovacijskog ekosustava sredine odakle dolazi prijavitelj.

Kako navode organizatori, inovacijski ekosistem je pojam kojim se opisuje veliki broj sudionika iz različitih sektora koji su potrebni za stvaranje i implementaciju inovativnih aktivnosti, a uključuje poduzetnike, investitore, istraživače, sudionike iz financijskog sektora, osobe usmjerene razvoju poslovanja i osobe s ostalim specijalističkim znanjima neophodnim za jačanje inovacijskih kapaciteta. Učinkovit inovacijski ekosustav mora biti usmjeren prema promicanju suradnje između navedenih skupina sudionika u cilju maksimiziranja društveno-gospodarskih učinaka i potencijala njihovih istraživanja i inovacija na određenoj lokaciji.

Inovativna se nagrada dodjeljuje temeljem ocjene tri skupine kriterija: obilježja projekta/programa, rezultati projekta/programa te doprinos projekta/programa razvoju lokalne/regionalne zajednice. Prijavni obrazac nalazi se na 2018.zagrebforum.eu, a rok zaprimanja prijava za Zagreb FORUM i SmartEIZ inovativnu nagradu je 23. svibanj 2018. godine.

Sama ideja za promicanjem inovacijskih ekosustava na lokalnoj i regionalnoj razini nastala je unutar Obzor projekta SmartEIZ - Strengthening scientific and research capacity of the Institute of Economics, Zagreb as a cornerstone for Croatian socioeconomic growth through the implementation of Smart Specialization Strategy, kojega provodi Ekonomski institut u Zagrebu.

Izvor: Župan.hr