Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Župan Goran Pauk na Europskom ekonomskom kongresu u Poljskoj

Župan Goran Pauk na Europskom ekonomskom kongresu u Poljskoj

Delegacija Šibensko-kninske županije, predvođena županom Goranom Paukom, otputovala je u Poljsku na 7. Europski ekonomski kongres. Uz župana, trodnevnom Kongresu prisustvuju i pročelnik Ureda župana Novica Ljubičić i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Marlena Floigl.

Župan Goran Pauk, kroz iduća tri dana, sudjelovati će na sjednicama koje tematiziraju izazove globalne ekonomije i gospodarstva, a poseban seminar voditi će se na temu EU 2030 – vizija Europe i Globalna ekonomija 2020.

Ovogodišnji sedmi Europski ekonomski kongres, održava se u poljskom gradu Katowice, a uz predstavnike institucija Europske unije, Kongresu prisustvuje više od 6 000 predstavnika institucija i tvrtki iz čitave Europe i svijeta, među kojima i veleposlanica Republike Hrvatske u Poljskoj gospođa Andrea Bekić.

Župan je prvog dana kongresa aktivno sudjelovao na dva panela, radnog naziva „Inovativna Europa-vrijeme je za poduzimanje specifičnih akcija“ i „Izazovi globalne ekonomije-nova tržišta i novi pravci“.

Europski ekonomski kongres glavna je platforma za raspravu o budućnosti europske ekonomije, a kroz širok spektar tema nastoji se odgovoriti izazovima globalne financijske krize i pronaći rješenja koja će dovesti do stimuliranja razvoja i ekonomije Europe.

(www.sibensko-kninska-zupanija.hr)