Forum hrvatskih i poljskih regija

  • Forum hrvatskih i poljskih regija

9. forum hrvatskih i poljskih regija održat će se u rujnu 2023. godine u Zagrebu, a partneri studijskih posjeta bit će Brodsko-posavska i Osječko-baranjska županija. 

Razmjena iskustava i suradnja između poljskih vojvodstava i hrvatskih županija započela je službenim posjetom hrvatske delegacije Republici Poljskoj 2011. godine. Hrvatsku delegaciju su uz predstavnike Hrvatskog sabora i Vlade činili predstavnici jedanaest hrvatskih županija. Suradnja je formalizirana u vidu održavanja Foruma počevši od 2012. godine te se ista nastavila sve do danas. 

Posljednji Forum poljskih i hrvatskih regija održan u rujnu 2019. u gradu Zielona Góra u Lubuškom vojvodstvu u Republici Poljskoj otvorio je pitanje budućnosti kohezijske politike, s naglaskom na smanjenja sredstava koja se odnose na hrvatske i poljske regije, ali i nova pravila u sufinanciranju, zakonskoj regulativi javno-privatnog partnerstva te digitalizaciji poput razvoja pametnih gradova i regija te inovacijama u gospodarstvu. Uz već otvorena pitanja, neke od tema nadolazećeg Foruma bit će digitalizacija poljoprivrede, zastupljenost žena u politici, prometna infrastruktura, ekologija i brojni drugi.

Za dodatna pitanja možete kontaktirati: 

  • Melitu Pavlek (melita.pavlek@hrvzz.hr)
  • Ivu Pintauer Šmit (iva.pintauer.smit@hrvzz.hr)