Najave / Online radionica "Motivacija: kako motivirati sebe i druge"

Online radionica "Motivacija: kako motivirati sebe i druge"

Radionica “Motivacija - kako motivirati sebe i druge”

Termin: 13.10.2020. 13-15h

Online preko zoom-a

OPIS:

Motivacija djeluje kao pokretač na putu prema ostvarenju cilja, ali ujedno i održava zanimanje za taj cilj. Koliko su važne intrinzična i ekstrinzična motivacija i kako i u kojoj mjeri ih kombinirati u procesu vodstva ovisi isključivo o tome možete li prepoznati što je članovima tima potrebno. Uz prepoznavanje motivacijskih upaljača vašeg tima, od osnovnih potreba do hijerarhijskih najviših, imate i dodatni zadatak brinuti o vlastitim motivatorima, jer voditelj sam može biti poticaj članovima tima jedino ukoliko dobro poznaje što ga motivira.

Na radionici ćemo istražiti vlastitu motivaciju prema obrascima ponašanja, te kako  prepoznati motivacijske upaljače ljudi oko vas. Naše nas ponašanje opisuje, ali ne određuje. Vanjska ponašanja često skrivaju sasvim jednostavne potrebe koje je lako detektirati i tako motivirati članove tima. Konstruktivan i pravodoban feedback ključ je uspješnog i motivirajućeg odnosa u timu, a to se može postići dobrim poznavanjem članova tima.

Kroz teorijske koncepte motivacije, Pozitivne Inteligencije i NLP tehnike, te praktične primjere, motivacija će vam postati ne samo bliža nego i dio svakodnevnog djelovanja. Jer jednom kada možete prepoznati čovjeka u njegovoj istinskoj biti, tek tada možete pružiti motivaciju koja je potrebna. A kada znate prepoznati motivacijske potrebe svojih članova, imate sposobnosti aktivno slušati i učinkovito komunicirati sa svojim članovima tima, ciljevi kojima stremite biti će lakše, brže i detaljnije postignuti.

PREDAVAČ:

Dina Balić, business&wellbeing coach, NLP praktičarka, trenerica za osobni razvoj, konzultantica i facilitatorica za provedbu organizacijskih promjena i razvoj

Po struci pravnica sa brojnim edukacijama u području ekonomije i upravljanja, posljednjih 15 godina radi na poslovima upravljanja procesima i ljudima u malim i srednjim poduzećima. Coachingom se aktivno bavi u području razvoja potencijala pojedinaca i organizacijskog razvoja.

Nakon dvije godine psihoterapijske edukacije (Transakcijska Analiza - TA) okreće se Organizacijskoj psihologiji (TA) kroz edukacije na Psychological Intelligence Foundation CIC, UK, te razvoju ljudskih potencijala kroz Human Resource Management edukacije (IZM). Znanje iz TA i HR managementa kao i iskustvo iz dosadašnjeg rada kontinuirano koristi u radu sa organizacijama i pojedincima zainteresiranim za profesionalni razvoj i razvoj kompetencija, osobito u leadershipu.

Aktivna je članica Hrvatske udruge za coaching kroz rad u Predsjedništvu i organizaciji konferencije Prozor u coaching, te predsjednica udruge od 2020.

Vlasnica i direktorica tvrtke Revitalum koja je usmjerena na razvoj potencijala pojedinaca i organizacija.