Najave / Smells Like GREEN Spirit

Smells Like GREEN Spirit

Udruga "AEGEE-Zagreb" organizira akciju čišćenja na zadarskoj plaži Puntamika koja se nalazi sjeverno od svjetionika. Riječ je o šljunčanoj plaži na koju svakodnevno dolaze kupači.

Akcija će biti provedena u sklopu ljetne škole AEGEE-Zagreba "SUmmer Course: Smells Like GREEN Spirit" čija je tematika usmjerena na ekološku održivost, probleme onečišćenja prirode te njezinog uništavanja i upoznavanje ljepota hrvatske prirode. Sudionici ljetne škole su 24 mladih Europljana (18-30 godina) te 6 organizatora i pomoćnika koji ih prate. Skupljao bi se sav otpad koji se nađe na plaži.

Akcija čišćenja bit će ujedno i edukacija o posljedicama masovnog turizma na hrvatskoj obali, kako se brinuti za prirodu te koliko onečišćenje plaže može utjecati na čistoću i kvalitetu morske vode. Sudionici će se također naučiti osobnoj odgovornosti o brizi za prirodni okoliš.

Čistit će se u ponedjeljak, 30.srpnja od 8.00 sati. 

Riječ je o akciji koja se održava u sklopu društveno-odgovornog projekta "Od izvora do mora", koji organizira Coca-Cola Hrvatska, a podržava Hrvatska zajednica županija