Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Čestitka povodom Dana državnosti Republike Hrvatske

Čestitka povodom Dana državnosti Republike Hrvatske

Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, 25. lipnja, predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Virovitičko-podravske županije, Tomislav Tolušić, uputio je svoju čestitku:

Ustavnom odlukom Hrvatskog sabora o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske, 25. lipnja 1991., proglašena je samostalna i neovisna Republika Hrvatska. Danas, 24 godine nakon, ovaj dan postao je spomen jedinstva, budućnosti i samostalnosti naše nacije. Ova odluka važna je prekretnica u hrvatskoj povijesti i upravo je ona osnova građenja suvremene, demokratske i samostalne države. Ovaj dan spomen je na sva previranja i borbe u prošlosti, ali i poticaj za daljnje napore i napredak, kako u nacionalnoj, tako i na europskoj razini. Danas, kao članica Europske Unije, Hrvatska ima priliku sudjelovati u kreiranju europske i svjetske politike, biti konkurentna na europskom tržištu i dijeliti jednake prilike s najrazvijenijim zemljama Europe. Svi naporni stvaranja i građenja naše zemlje danas su nam dali priliku ostvarivanja i građenja budućnosti od Jadrana do Međimurja, od Istre do Iloka. Ovaj dan, spomen je na sve branitelje, dragovoljce, a posebno one koji su svoje živote dali u borbi za samostalnu Hrvatsku u kojoj živimo danas. Obilježavanje Dana državnosti spomen je kojim njihova djela i zasluge neće nikada biti zaboravljena.

Sa sjećanjem na velika djela u prošlosti te s ambicijama i vjerom u još bolju hrvatsku budućnost, svim građanima Hrvatske, u ime svih županija i svoje osobno, čestitam Dan državnosti Republike Hrvatske.