Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Druga radionica o strateškoj procjeni utjecaja strategije
  • Druga radionica o strateškoj procjeni utjecaja strategije
  • Druga radionica o strateškoj procjeni utjecaja strategije

Druga radionica o strateškoj procjeni utjecaja strategije

U prostoru Hrvatske zajednice županija u četvrtak, 14. lipnja 2018. godine održana je druga radionica o strateškoj procjeni utjecaja strategije, plana i programa na okoliš. Ovog puta, radionica je okupila predstavnike primorskih županija i Grada Zagreba, a organizirana je s ciljem razmjene primjera dobre prakse i rasprave problema vezanih uz provedbu strateške procjene. Riječ je o jednodnevnoj radionici organiziranoj u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike te Hrvatskom udrugom stručnjaka zaštite prirode i okoliša.

Kao i prethodnog dana, kada su se okupili predstavnici kontinentalnih županija, uz predstavnike nadležnih sektora unutar Ministarstva zaštite okoliša te predstavnike Hrvatske udruge stručnjaka zaštite prirode i okoliša, okupljenima se pridružila i pomoćnica ministra Anamarija Matak. Pomoćnica je uvodno naglasila kako je ova radionica samo jedna u nizu suradnji Ministarstva i Zajednice, a kojima se žele razjasniti detalji vezani za provedbu strateške procjene utjecaja na okoliš.

„Svjesni smo da obzirom na broj obveznih planova koji se moraju donijeti, nadležni službenici imaju puno posla, a isto tako postoji i puno pitanja i mogućih problema. Upravo kroz ove radionice želimo doprinijeti zajedničkom dijalogu, odgovoriti na pitanja te razjasniti nedoumice.“, naglasila je Matak.

Osim predstavljanja iskustava Ministarstva i županija u provedbi postupaka strateške procjene te nabave strateške studije i provedbe postupka, sudionici su kroz grupni rad prošli kroz konkretne primjere i time produbili svoja znanja.