Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Izložba fotografija Volim svoju županiju otvorena u Koprivnici
  • Izložba fotografija Volim svoju županiju otvorena u Koprivnici
  • Izložba fotografija Volim svoju županiju otvorena u Koprivnici
  • Izložba fotografija Volim svoju županiju otvorena u Koprivnici

Izložba fotografija Volim svoju županiju otvorena u Koprivnici

Koprivničko-križevačka županija domaćin je izložbe fotografija „Volim svoju županiju“, a koju je u utorak 3. travnja otvorio župan Darko Koren.

„Mislim da je ova izložba najbolji početak obilježavanja Dana županije jer je upravo fotografija iz naše županije od svih pristiglih zauzela drugo mjesto na razini cijeli Hrvatske te smo na to posebno ponosni. Uvjeren sam da imamo bezgraničan prostor dokazivanja ljepote ove županije za koje se nadam da će biti iskorištene u godinama koje su pred nama“, istaknuo je župan Koren i dodao kako je jedan od ciljeva ove izložbe približavanje građanima županija ne samo kroz njezine ljepote, već i približavanje institucije Županije kao prijatelja i partnera cijele zajednice.

Prikazane fotografije dio su prošlogodišnjeg foto natječaja Hrvatske zajednice županija kojemu je cilj promocija prirodnih ljepota i kulturne baštine svih hrvatskih županija te poticanje snažnijeg regionalnog identiteta. Natječajem se željelo potaknuti umjetnike i amatere da sami stvaraju i razmišljaju o svojoj županiji kao destinaciji koja, osim svojih ljepota, nudi i zanimljive sadržaje prilagođene objavljivanju u novim medijima. U nešto više od mjesec dana provedbe foto natječaja „Volim svoju županiju“ prijavljeno je više od 600 fotografija amatera i profesionalnih fotografa. O izboru najboljih fotografija odlučivao je stručni žiri kojeg je vodila profesionalna fotografkinja Marija Milin, a među izabranim fotografijama našla se i fotografija polja uljane repice u cvatu autora Mate Zemana iz Kloštra Podravskog kojemu je prema ocjeni žirija pripala nagrada druge najbolje fotografije.

Svi zainteresirani izložbu mogu do nedjelje pogledati u prizemlji Županijske uprave u Koprivnici (Ulica Antuna Nemčića 5).