Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Ljetna akademija otvorenih podataka u Istri

Ljetna akademija otvorenih podataka u Istri

Ured Povjerenice za informiranje i ekspertna skupina Code for Croatia uz partnerstvo Hrvatske zajednice županija organiziraju Ljetnu akademiju otvorenih podataka koja će se održati od 28. kolovoza do 3. rujna 2016. u Puli. Akademija je namijenjena mladima u dobi od 15 do 30 godina s interesom i idejama o uporabi otvorenih podataka u javnom sektoru, s naglaskom na otvorene podatke jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Cilj ove akademije je okupiti mlade, entuzijastične i ambiciozne mlade osobe kako bi stekli nova znanja, razmijenili iskustva te potom stečena znanja mogli prenositi dalje. Upravo stoga, pozivaju se mladi iz županijskih i gradskih uprava na sudjelovanje u edukaciji, ali i mogućnosti stjecanja jedinstvenih znanja, kao i kreiranja projekata u području transparentnosti i otvorenih podataka.

Ova Akademija nastavak je na prošlogodišnji Ljetni kamp otvorenih podataka koji je održan krajem kolovoza u Rovinju, a na kojem je sudjelovalo tridesetak mladih iz pet europskih zemalja.

Prijave na akademiju su završene.

Za dodatne informacije možete kontaktirati Tamaru Puhovski – tamara.puhovski@gmail.com ili Lanu Podgoršek na lana@codeforcroatia.org.