Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Marijeva jedna, ali vrijedna
  • Marijeva jedna, ali vrijedna

Marijeva jedna, ali vrijedna

Da je ponekad dovoljna i samo jedna fotografija, dokazao je Međimurac Mario Novak. Naime, kako sam kaže, za foto-natječaj „Volim svoju županiju“ saznao je lutajući bespućima interneta te naišavši na informaciju o natječaju odlučio je poslati svega jednu, iako su bile dozvoljene do tri fotografije. Stručni je žiri, na čelu s fotografkinjom Marijom Milin, Marijevu fotografiju proglasio najboljom iz Međimurske županije te su se bregi u magli našli u postavu putujuće izložbe „Volim svoju županiju“. Osim toga, u ukupnom izboru između 2835 pristiglih fotografija, Marijev se rad našao na zavidnom 4.mjestu.

Inače, Mario je prvostupnik ekonomije, a osim fotografijom, u slobodno vrijeme pedali te planirani. Ljubav prema fotografiji stigla je i s prvim kupljenim digitalnim fotoaparatom i to 2007. godine. Od tada svijet gleda kroz objektiv, a da je talentiran dokazuju i osvojeno prvo i peto mjesto na natječaju LAG-a Međimurski doli i bregi.

Što se same fotografije tiče, Mario nam je otkrio kako je uslikana s vidikovca Mađerkin breg, koji je nekoliko metara nadmorske visine niži od najviše točke Međimurske županije; vrha Mohokos. „Fotografija je nastala jedno nedjeljno jutro, a za nju je zaslužan i prijatelj na čiji smo nagovor pokušali isto par tjedana ranije, ali bez uspjeha jer je i vrh vidikovca bio u magli. Ovog puta nije bilo magle na vrhu, trebalo je samo pričekati da izađe sunce i uživati u pogledu.“, opisao je Mario.

Što manje magle i što više zapanjujućih prizora u budućnosti Mariu želimo i mi! I ne zaboravite, nekad je potrebno poslušati prijatelje i popustiti pod njihovim nagovorima.