Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Održana  Godišnja konferencija Savjeta mladih Republike Hrvatske
  • Održana  Godišnja konferencija Savjeta mladih Republike Hrvatske
  • Održana  Godišnja konferencija Savjeta mladih Republike Hrvatske

Održana Godišnja konferencija Savjeta mladih Republike Hrvatske

19. ožujka 2019. održana je  prva Godišnja konferencija Savjeta mladih Republike Hrvatske u Hrvatskom sabor. Na konferenciji pod sloganom „Mladi kao odgovorni i ključni dionici u lokalnoj zajednici: mladi kao važan partner i prioritet Hrvatske” ukupno je sudjelovalo 65 Savjeta mladih iz cijele RH.

Nakon svečanog otvaranja, prigodnim govorom sudionicima se obratila predsjednica Savjeta za mlade Vlade RH Tanja Herceg,  ministar uprave Lovro Kuščević, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner, te predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

U daljnjem programu organizirane su i panel rasprave o različitim temama; „Savjeti mladih u Republici Hrvatskoj - postojeće stanje“, „Sudjelovanje mladih na lokalnoj razini i uloga savjeta mladih u radu JLP(R)S-a“ i „Mladi kao prioritet“ te radionica o „Sudjelovanju mladih na lokalnoj razini - stanje, izazovi, rješenja“ u kojima su mladi razmatrali probleme vezane uz rad Savjeta mladih te kako pronaći rješenje tih problema.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je sudionicima kako su u postupku izrade novog Nacionalnog program za mlade 2019.-2025. Svrha ovog strateškog dokumenta je prikazati analizu stanja mladih u RH kao i mjere za unaprjeđenje aktivnosti tijela državne uprave i javnih ustanova koje svojim djelokrugom i nadležnostima pridonose zadovoljavanju potreba mladih i podizanju kvalitete njihova života sa svrhom njihove društvene integracije.

Konferencija je održana s ciljem povezivanja svih Savjeta mladih lijepe naše kako bi kroz primjere dobrih praksi razmjenjivali iskustva i unaprjeđivali položaj mladih RH.